Friday, May 13, 2011

Arta de a mustraPutem mustra elevat şi cu iubire folosind poveşti cu tâlc. Putem învăţa cum să certăm şeful, directorul, soacra, funcţionarul de la un ghişeu, adversarii, duşmanii transformându-i în prieteni...


Toţi ne vor binele şi atunci de mici suntem atenţionaţi, sfătuiţi, mustraţi, certaţi, puşi la punct...Amintiţi‑vă, ce simţiţi, când sunteţi certaţi: jenă, durere, ori ruşine? Umilinţă? Agresiune, orgoliu rănit, mânie, poate ură?

Acum, imaginaţi‑vă, că sunteţi mustraţi cu această poveste:

Era în primăvară. Mugurii se umflaseră, dar nu plesniseră şi toate ramurile erau golaşe, iar arborii despuiaţi şi înfriguraţi. Un înţelept se plimba prin pădure şi cum stă bine oricărui filosof, îşi punea întrebări. Tot mergând şi meditând, pentru că nu găsea răspunsuri mulţumitoare, s‑a oprit în faţa unei ramuri golaşe, cerându‑i: Vorbeşte‑mi despre Dumnezeu! Şi deodată, mugurii au început să crească, au plesnit, petalele s‑au desfăcut... creanga a înflorit.

Volumul contine 150 de povesti cu tilc, indicatii de folosire, un index cu sensul povestioarelor, o lista a posibililor subiecti tinta, un material de indrumare in dobindirea artei de a certa cu poveste
Cartea costa 35 lei, poate fi comandata la ileanavasilescu18@yahoo.com, pentru nebucuresteni se adauga 7 lei taxe postale.